Pizza de post cu zucchini
PrinteazaPizza de post cu zucchini din: faina, sare, piper, zucchini, ciuperci, usturoi.
Zucchini este o legumă săracă în calorii și bogată în nutrienți. Este o sursă bună de fibre, vitamina C, vitamina A, potasiu și antioxidanți. Consumul regulat de zucchini poate sprijini sănătatea digestivă, poate îmbunătăți sistemul imunitar, poate promova sănătatea inimii și poate contribui la scăderea în greutate.
Blat:
- 300 g făină
- 350 ml apă
- sare
- piper măcinat
- 1 zucchini
- ciuperci din conservă
Sosul de roşii:
- 200 g pulpă de roşii
- 1 căţel de usturoi
- 1 lingură ulei de măsline
- busuioc măcinat
- 1 linguriţă zahăr
Mod de preparare:
Intr-un vas se amestecă făina cu apă, sare şi piper şi se lasă să se liniştească cel puţin 30 de minute.
Intr-o formă rotundă, cu pereţi mai înalţi, se pune hârtie de copt, se stropeşte cu ulei şi se toarnă compoziţia.
Se dă tava la cuptor până ce aluatul începe să se rumenească pe margine şi crapă uşor deasupra.
Se pune uleiul de măsline într-un vas, se adaugă usturoiul tăiat fin, apoi pulpa de roşii.
Se condimentează cu sare, piper, busuioc, 1 linguriţă de zahăr.
Se fierbe până ce sosul începe să se îngroaşe.
Se scurg ciupercile din conservă. Se taie zucchini felii subţiri, se presară cu puţină sare şi se lasă la scurs.
Când blatul este gata, se întinde deasupra sosul de roşii, se pun ciupercile şi feliile de zucchini, peste ele se presară piper măcinat şi se picură puţin ulei de măsline şi se dă tava la cuptor încă 10 minute, până ce zucchini se înmoaie uşor.
Pofta buna!