Pizza Putanesca cu ton

Printeaza

Pizza Putanesca cu ton din: auat pentru pizza, sos pentru paste, ansoa, masline, capere, rucola, ton la conserva.

Pizza are origini în antichitate, în cultura mediteraneană. Primele forme primitive ale pizzei au fost create de greci și egipteni, iar anticii romani consumau un fel de pâine plată cu diverse toppinguri. Totuși, pizza modernă, așa cum o cunoaștem astăzi, a evoluat în Napoli, Italia, în secolul al XVIII-lea.

Aluatul este un element esențial al pizzei. El este preparat din făină, apă, drojdie și sare. Uneori se adaugă ulei de măsline sau alte ingrediente pentru a-i oferi un gust mai bogat. Există diferite stiluri de aluat, cum ar fi aluatul subțire și crocant sau aluatul pufos și moale.

Un ingredient clasic al pizzei este sosul de roșii, care este obținut prin gătirea roșiilor într-o combinație de ulei de măsline, usturoi, ceapă și condimente. Acest sos este întins pe aluatul de pizza înainte de adăugarea celorlalte ingrediente.

 

Pizza Putanesca cu ton

Mod de preparare:

Se încălzeşte cuptorul la 220C/gaz 7. Se face un aluat pentru pizza (din făină pentru pizza, conform instrucţiunilor de pe pungă) sau se foloseşte un blat cumpărat. Se întinde aluatul sub formă de disc cu diametrul de 23cm şi se aşază pe o tavă unsă cu ulei.

Peste aluat se întind 4 linguri de sos pentru paste, cu roşii şi chilii. Se ornează cu 200g de ton din conservă, 6 anşoa, 1 mână de măsline negre şi 1 lingură de capere.

Se coace 20 de minute, până blatul devine crocant şi are o culoare aurie, apoi se adaugă o mână de rucola.

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Reteta zilei: Pizza cu mozzarella si parmezan

Pizza cu mozzarella si parmezan din: covrig, sos de pizza, mozzarella, parmezan, busuioc. Ingrediente:  1 covrig, taiat pe jumatate, pe lungime sos de pizza mozzarella si parmezan busuioc uscat     Mod de preparare: Preîncălziți cuptorul la 200C. Ungeti covrigul cu sos de pizza. Adaugati mozzarella si parmezan. Presărați busuioc. Coaceți timp de 5-10 minute. […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.