Pizza quattro stagioni
PrinteazaO reteta delicioasa de pizza quattro stagioni din: faina alba, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, rosii, mozzarella, anghinare, masline negre, porsciutto, ciuperci chmpignon, sare si piper.
Poate te intereseaza si:
pentru aluat:
- 400 g faină albă
- 200 ml apă
- 1/2 cub drojdie de bere
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 linguriţă zahăr
pentru topping:
- 180 g roşii decojite
- 200 g mozzarella
- 6 bucăţi anghinare conservată
- 10 măsline negre fără sâmburi
- 5 felii şuncă (prosciutto, Kaiser)
- 2 ciuperci champignon curăţate
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin
- sare şi piper
Mod de preparare:
Prepară aluatul pentru pizza. Pune în blender roşiile, un praf de sare şi de piper, apoi pasează-le. Aşază aluatul pe planşeta presărată cu faină, întinde o foaie rotundă şi pune în mijlocul ei puţin sos de roşii.
Cu ajutorul unei linguri, întinde sosul pe toată suprafaţa, lăsând o margine de 1 cm.
Taie felii mozzarella şi dispune-le uniform pe suprafaţa hiatului. Umple fiecare sfert al acesteia cu anghinare scursă şi tăiată sferturi, măsline negre, şunca şi lamele de ciuperci.
Stropeşte cu puţin ulei de măsline şi coace 25 de minute în cuptorul încălzit la 200° C.
Dacă vrei să dai pizzei o aromă mai puternică şi mai plăcută, poţi înlocui ciupercile champignon cu hribi proaspeţi, bine curăţaţi si tăiati feliuţe subţiri.
Pizza quattro stagioni
Poftă bună!
Incoming search terms:
- reteta pizza quatro stagioni
Cel ami mult imi place pizza asta 🙂