Pizza cu rosii si usturoi

Printeaza

Pizza cu rosii si usturoi din: drojdie, zahar, apa calduta, faina, sare, ulei, malai, rosii, usturoi, sare, piper, ceapa, bulion, busuioc, oregano.

 

Ingrediente:

pentru aluat:

  • 10 g drojdie
  • 1/2 lingurita zahar
  • 100 ml apa calduta
  • 250 g faina
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura malai pentru tapetat tava

pentru umplutura:

  • 3 rosii mari
  • 6 catei de usturoi
  • sare
  • piper

pentru sos:

  • 1/2 ceapa taiata fin
  • 4 linguri de ulei
  • 2 linguri bulion
  • 4 linguri apa
  • 1 lingurita busuioc
  • 1/2 lingurita oregano
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Pentru blat, prepari maiaua din drojdie, zahar, o lingura de faina si doua lingura de apa calduta. Lasi la crescut.

Amesteci faina cernuta cu un praf de sare, maiaua, apa calduta ramasa si amesteci bine. Adaugi uleiul si framanti un aluat potrivit de tare.

Lasi sa creasca intr-un loc cald 30 de minute.

Pentru sos, calesti ceapa in ulei, adaugi bulionul, pui apa, sare si piper, dupa gust. Fierbi 5 minute, apoi adaugi oregano si busuiocul.

Intinzi aluatul pe o suprafata plana tapetata cu malai. Il asezi intr-o tava de copt rotunda antiaderenta.

Torni sosul peste blat, il intinzi cu o spatula de silicon, presari rosiile taiate cubulete si apoi feliutele de usturoi.

Condimentezi cu sare si piper, dupa gust si introduci pizza la cuptor pentr u 20 de minute.

In momentul servirii, daca vrei, ornezi pizza cu frunze de busuioc.

 

Pizza cu rosii si usturoi

Pizza_cu_rosii_si_usturoi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.