Pizza cu rucola şi branză proaspătă
PrinteazaPizza cu rucola şi branză proaspătă din: faina alba, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, sare, mozzarella, branza proaspata si piper.
Ingrediente:
- 400 g faină albă
- 200 ml apă
- 1/2 cub drojdie de bere
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 linguriţă zahăr
- sare
pentru topping:
- 100 mozzarella
- 250 g rucola
- 200 g brânză proaspătă
- 4 linguri ulei de măsline extravirgin
- sare şi piper
Mod de preparare:
Prepară aluatul de pizza. Taie mozzarella bucăţi şi stoarce-le în mână pentru a elimina surplusul de zer. Spală foarte bine rucola sub jet de apă rece, zvânt-o şi taie-o mare.
Intinde cu sucitorul pe planşeta presărată cu faină 4 foi subţiri rotunde. Inţeapă-le cu furculiţa, acoperă-le cu mozzarella şi condimentează-le cu sare şi piper, după gust.
Coace pizzele circa 20 de minute la 220° C. Scoate-le din cuptor şi pune pe ele rucola tăiată şi grămăjoare de brânză proaspătă, stropeşte-le cu ulei şi serveşte-le imedat.
Pizza cu rucola şi brânză proaspătă
Poftă bună!