Pizza rumenita pe gratar cu branza de capra si rosii
PrinteazaPizza rumenita pe gratar cu branza de capra si rosii din: aluat de pizza proaspăt sau congelat, ulei de măsline extravirgin, usturoi, mozzarella, brânză de capră sau branza feta, parmezan, roşii cherry sau sortimentul prunişoare, oregano, busuioc proaspăt.
- 450 g de aluat de pizza proaspăt sau congelat
- 3 linguri de ulei de măsline extravirgin
- 2 căţei de usturoi de mărime mare, pisaţi sau tocaţi mărunt
- 1 ceaşcă de mozzarella (aproximativ 120 g), mărunţită
- 1 ceaşcă de brânză de capră fărâmiţată sau brânză feta (circa 120 g)
- 1/3 ceaşcă de parmezan ras (30 g)
- 1 1/2 ceaşcă de roşii cherry sau sortimentul prunişoare, tăiate pe jumătate
- 1/2 linguriţă de oregano uscat (opţional)
- 2 linguri de busuioc proaspăt, tocat mărunt
Mod de preparare:
Seteaza grillul la foc mediu. Separă aluatul în două părţi egale şi întinde-le pe fiecare astfel încât să obţii două blaturi de 25 cm diametru.
Aşază-le pe o hârtie de copt, pe care ai presărat iniţial puţină făînă. Amestecă într-un bol mic uleiul şi usturoiul, apoi unge aluatul cu jumătate din această compoziţie.
Pune pe grătar feliile de pizza, astfel încât să aibă părţile uleioase dedesubt. Imediat, varsă peste ele din mixtura de ulei rămasă. Lasă-le pe foc până coca începe să aibă o nuanţă aurie sau maronie; cam 4 minute.
Întoarce feliile pe ambele părţi cu o spatulă. Adaugă brânza, în mod egal, şi roşiile peste care, dacă foloseşti, presară oreganoul uscat.
Acoperă grătarul şi aşteaptă până când crusta devine maronie, iar brânza se topeşte, circa 4 minute. Serveşte feliile de pizza pe platouri, asezonate cu busuioc.
Pizza rumenita pe gratar cu branza de capra si rosii
Pofta buna!