Pizza rustica
PrinteazaO reteta de pizza rustica din: faina, ulei de masline, drojdie, suc de rosii, mozzarella, branza de capra, telemea, branza de bivolita, parmezan, praz, cimbru, oregano, piper, sare si zahar.
- 200 g făină
- 125 ml apă călduţă
- 2 linguri cu ulei de măsline
- 20 g drojdie
- 200 ml suc de roşii
- 150 g mozzarella
- 200 g brânză de capră
- 100 g telemea
- 100 g brânză de bivoliţă
- 100 g parmezan
- 1 fir mare de praz
- cimbru/oregano uscat
- piper
- sare
- zahăr
Mod de preparare:
Pentru aluat, cerne făina într-un castron, fă o adâncitură în mijlocul ei, pune drojdia frecată cu o linguriţă rasă cu zahăr şi lasă cinci minute. Toarnă apa amestecată cu o lingură cu ulei de măsline, un praf de sare şi îrcor- porează făina, frământând atât cât să obţii un aluat care nu se lipeşte de mâini.
Acoperă şi lasă la cald tmp de o jumătate de oră. Intinde aluatul cu mâinile şi aşază-l în tava unsă. Presară cimbru/oregano şi presează bine cu palmele şi dă la cuptorul încins pentru 15-20 de minute.
Unge blatul cu sosul format din suc de roşii, sare, piper şi cimbru uscat. Din loc în loc, aşază felii de mozzarella, cubuleţe de brânză de capră, de bivoliţă, telemea şi prazul tăiat după preferinţă.
Presară piper şi parmezan după gust şi dă la cuptorul încălzit. Serveşte fierbinte, alături de un pahar cu vin roşu.
Pizza rustica
Pofta buna!