Pizza cu salam, mozzarella si masline
PrinteazaPizza cu salam, mozzarella si masline din: faina, apa, zahar, drojdie, ulei, sare, suc de rosii, mozzarella, salam uscat, masline negre, busuioc.
- 200 g faina fara gluten
- 200 ml apa calduta
- o lingurita zahar
- 5 g drojdie proaspata
- o lingura ulei
- 1/2 lingurita sare
pentru umplutura:
- suc de rosii
- 200 g mozzarella
- 150 g salam uscat
- 2 linguri masline negre
- cateva frunze busuioc
Mod de preparare:
Pentru aluat, se amestecă apa călduţă cu drojdia şi zahărul. Se lasă 10 minute să crească. Intr-un vas se pun făina, sarea, uleiul si drojdia crescută. Se obţine un aluat omogen, care se lasă la crescut o oră, la cald. Aluatul se întinde pe cât posibil în formă de cerc.
Se transferă aluatul în tava de copt, se unge cu suc de roşii, se pun ingredientele de la umplutură si se dă la cuptor pentru 25 de minute. Se aduce la masă cu frunzuliţe de busuioc.
Pizza cu salam, mozzarella si masline
Pofta buna!