Pizza cu salată verde si costiţă afumată

Printeaza

Pizza cu salată verde si costiţă afumată

Ingrediente:

  • 500 g făină
  • 25 g drojdie
  • un praf de sare

Ingrediente umplutură:

  • 250 g telemea
  • 250 g costiţă afumată
  • 1 salată verde
  • sare
  • ulei

Ingrediente sos:

  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 2 linguri pastă de tomate
  • 50 g unt
  • 50 ml ulei
  • 2 lin­guriţe zahăr
  • 1 lingură făină
  • cimbru
  • piper
  • sare

 

Mod preparare sos:

Cureţi ceapa şi morcovul, tai ceapa mărunt, dai morcovul pe răzătoarea mică şi le înăbuşi în puţin ulei cu apă. Adaugi pasta de tomate şi făina (desfăcută într-o ceaşcă de apă), 300 ml apă fiartă şi fierbi sosul aproximativ 20 de minute pe foc mic.

Treci sosul prin sită, adaugi untul, cimbrul, zahărul, sare şi piper după gust şi îl mai fierbi 5 minute, apoi îl dai deoparte.

Mod preparare aluat:

Faci o maia din drojdie, o ceşcuţă de apă caldă şi 1 lingură de făină şi o laşi să crească. După ce a dospit, o torni peste făină şi începi să frămânţi aluatul adăugând câte puţină apă caldă şi un praf de sare.

Când ai obţinut un aluat ca de pâine, îl întinzi într-o tavă unsă cu ulei. Desfaci salata, o speli, o tai fideluţă şi o aşezi peste aluat. Pui apoi brânza şi costiţa tăiate bucăţele, torni sosul şi o dai la cuptor pentru 30 de minute.

Pizza cu salată verde si costiţă afumată

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.