Pizza cu peste si ardei gras din: făină, ulei, drojdie, apa, sare, ton în suc propriu, ardei graşi de culori diferite, mozzarella. Ingrediente: 400 g făină 2 linguri ulei 5 g drojdie uscată 200 ml apă 1 praf sare Pentru umplutură: 2 conserve mari ton în suc propriu 2 ardei graşi de culori diferite 200 g mozzarella Pentru […]
Pizza cu sardine picante
PrinteazaO reteta de pizza cu faina, drojdie, sardine in sos tomat, ardei iute, pasta de rosii uscate, fenicul, morcov, salata, parmezan, ulei de masline, busuioc, sare si piper.
- 500 g făină
- 25 g drojdie
- 250 ml apă
- două conserve de sardine în sos tomat
- un ardei iute
- două linguri de pastă de roşii uscate
- o jumătate de fenicul
- un morcov
- o salată
- ulei de măsline
- 100 g parmezan
- busuioc
- sare
- piper
Mod de preparare:
Făina’ se cerne şi se pune într-un castron mai mare. în mijloc se toarnă drojdia dizolvată în apa călduţă, se adaugă sarea, piperul după gust, o linguriţă de busuioc uscat şi două linguri de ulei de măsline.
Se frământă totul până rezultă un aluat potrivit de tare, se acopera cu un servet si se lasa sa dospeasca 30 de minute la loc cald.
Se împarte aluatul în patru părţi, se întind foi rotunde şi se ung cu pasta de roşii.
Se presară ardeiul iute tocat mărunt, salata verde ruptă bucăţele, feniculul tăiat bucăţi mici şi restul de busuioc.
Se adaugă morcovul curăţat de coajă şi dat pe râzătoare, se aşază sardinele scurse de sos, se presară parmezan ras şi se introduc în cuptorul încins.
Ca să aibă un gust de busuioc mai pronunţat, se introduce tot busuiocul în aluat.
Poftă bună!
poate te intereseaza si:
Pizza cu peste si dovlecel
Pizza cu peste si dovlecel din: apa, drojdie, ulei, faina, sare, peste, rosii, masline, dovlecel, suc de rosii, busuioc, oregano. Ingrediente: pentru aluat: 1 cana apa calduta drojdie cat o nuca 4 linguri ulei 400 g faina sare pentru umplutura: 250 g peste alb file 3 rosii coapte masline 1/2 dovlecel 1/2 cana suc de […]
Pofta buna!