Pizza simpla cu şuncă
PrinteazaPizza simpla cu sunca din: faina alba, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, mozzarella, zahar, rosii, sunca, sare si piper.
Ingrediente:
pentru aluat:
- 400 g faină albă
- 200 ml apă
- 1/2 cub drojdie de bere
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 linguriţă zahăr
pentru topping:
- 180 g roşii decojite
- 220 g mozzarella
- 200 g felii subţiri de şuncă (prosciutto, Kaiser)
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- sare şi piper
Mod de preparare:
Prepară aluatul pentru pizza. Pune în blender roşiile, un praf de sare şi de piper, apoi pasează-le.
Aşază aluatul pe planşeta presărată cu faină, întinde o foaie rotundă şi pune în mijlocul ei puţin sos de roşii. Cu ajutorul unei linguri, întinde sosul pe toată suprafaţa, lăsând o margine de 1 cm.
Stropeşte cu puţin ulei, mai ales marginea. Acoperă cu mozzarella zvântată cu hârtie absorbantă. Coace 15 minute în cuptorul încălzit la 200° C.
Pune şunca deasupra pizzei şi coace-o încă 10 minute. In felul acesta, şunca se va rumeni pe margini şi va deveni crocantă. Serveşte-o imediat ce o scoţi din cuptor.
Pizza simpla cu şuncă
Poftă bună!