Pizza cu somon afumat si mozzarella
PrinteazaPizza cu somon afumat si mozzarella din: faina, drojdie uscata, sare, ulei de masline, rucola, macris, busuioc, ghiveci de legume, branza de capra, castraveciori murati, rosii, capere, ceapa verde, hasmatuchi, somon afumat, mozzarella, sunca.
Ingrediente:
- 350 g faina
- 1/2 plic drojdie uscata
- 1 lingurita sare
- 3 linguri ulei de masline
- 1 legatura ruccola
- 1 legatura macris
- 1 legatura busuioc
- 1 conserva ghiveci de legume
- 75 g branza de capra
- 4 castraveciori murati
- 8 rosii
- 4 linguri capere
- 2 linguri rondele de ceapa verde
- 4 linguri hasmatuchi
- 4 felii somon afumat
- 100 g mozzarella
- 4 felii sunca
Mod de preparare:
Se amesteca faina cu drojdie si sare, se adauga ulei si 125 ml apa calduta.
Se framanta un aluat omogen, se acopera si se lasa sa creasca timp de 30 minute.
Se incinge cuptorul la 200 °C. Se imparte aluatul in doua si se intind 2 foi circulare.
Se marcheaza pe fiecare cu cutitul cate 8 foi. Se asaza pe 2 tavi tapetate cu hartie de copt si se coc 10 minute.
Se scot din cuptor blaturile de pizza si se taie in felii. Se reasambleaza si se lasa sa se racoreasca.
Din fiecare blat se asezoneaza cate 2 felii cu rucola si legume din ghiveci, 2 felii cu macris, branza de capra, capere si ceapa verde, 2 felii cu hasmatuchi, castraveciori si somon afumat si 2 felii cu mozzarella, sunca, busuioc si rosii.
Pizza cu somon afumat si mozzarella
Pofta buna!