Pizza cu sos pesto
PrinteazaO reteta delicioasa de pizza cu sos pesto din: faina, ulei de masline, apa, sare, drojdie, busuioc, muguri de pin, usturoi, parmezan, sare, piper, rosii, branza, masline si busuioc.
- 150 g faina
- 150 ml apa calduta
- 1 lingurita cu ulei de masline
- 1 lingurita de sare
- 1 pliculet drojdie uscata
pentru sosul pesto:
- 60 g busuioc proaspat
- 30 muguri de pin
- 1 catel de usturoi
- 125 ml ulei de masline
- 50 g parmezan ras
- sare
- piper
pentru topping:
- 4 rosioare mici, galbene si rosii
- 150 g branza mozzarella
- cateva masline
- 2-3 fire de busuioc
Mod de preparare:
Pentru aluat se pune apa calduta intr-un bol si se presara drojdie. Se amesteca si se lasa doua minute sa se umfle. Faina se cerne intr-un vas si i se face un gol la mijloc, unde se toarna apa calduta cu drojdie.
Se pune si uleiul de masline si se amesteca paa se obtine un aluat omogen. Aluatul se aduna intr-o bila, se presara cu faina si se lasa să crească timp de o oră, la temperatura camerei.
Intre timp se prepară sosul pesto, pentru care se curăţă căţelul de usturoi şi se taie cât mai mărunt; busuiocul se taie fin.
Mugurii de pin se pun într-o tigaie şi se prăjesc un pic, până devin aurii. Se mixează mugurii, usturoiul, uleiul şi parmezanul. După ce s-a obţinut o pastă uniformă, se adaugă busuiocul şi se mixează încă o dată, potri- vindu-i gustul de sare şi piper.
Pe masa înfăinată se întinde cu sucitorul aluatul de pizza şi apoi se aşază în tava de cuptor. Se unge cu sosul pesto, se aşază felii de brânză, roşioarele tăiate în două, măslinele şi se presară peste toate un fir subţire de ulei.
Se dă la cuptorul încins înainte timp de 20 de minute. Se serveşte imediat, cu busuioc proaspăt deasupra.
Pizza cu sos pesto
Pofta buna!
Incoming search terms:
- pizza cu sos pesto