Rețetă Pizza Quattro Formaggi – Cum să faci cea mai delicioasă pizza cu 4 tipuri de brânză din: aluat de pizza, mozzarella, branza gorgonzola, pecorino romano, parmigiano reggiano, sos de rosii, oregano, ulei de masline extravirgin, sare, piper. Ingrediente: 1 aluat de pizza proaspăt sau pregătit anterior 200g mozzarella rasă 100g brânză Gorgonzola 100g […]
Pizza cu spanac si mozzarella
PrinteazaPizza cu spanac si mozzarella din: drojdie, faina, sare, apa, zahar, ulei, spanac, mozzarella.
pentru aluat:
- un plic drojdie uscata
- 500 g faina
- o lingurita sare
- 250 ml apa calduta
- o lingurita zahar
- o lingurita ulei
pentru umplutura:
- 500 g spanac decongelat
- 200 g mozzarella
Mod de preparare:
Pentru aluat, într-un vas, se amestecă făina cu drojdia, sarea, zahărul şi apa.
Se frământă bine aluatul până când se dezlipeşte de vas si mâini, se scoate şi se mai frământă 5 minute pe masa presărată cu făină.
Se adaugă uleiul si se frământă încă 5 minute. Se lasă la crescut o oră.
Aluatul se împarte în două bucăţi, din care se întind două foi care se pun în tava unsă cu puţin ulei.
Se repartizează spanacul scurs şi, deasupra, brânza. Se coace 15 minute.
Pizza cu spanac si mozzarella
Pofta buna!
poate iti place si:
Pizza Margherita – reteta gustoasa si usor de preparat
Pizza Margherita din: aluat de pizza, mozzarella, sos de rosii, ulei de masline extravirgin, busuioc, sare, piper. Ingrediente: 1 aluat de pizza (puteți cumpăra sau face aluatul acasă) 1/2 cană de sos de roșii pentru pizza 200 g de mozzarella proaspătă (tăiată în felii subțiri) 2 linguri de ulei de măsline extra virgin 1 […]
Pofta buna!