Pizza cu sunca si chorizo
PrinteazaPizza cu sunca si chorizo din: faina, drojdie, ulei, sare, zahar, rosii, bulion, oregano, usturoi, sunca de praga, ciuperci, salam picant chorizo, cimbru si cascaval.
Ingrediente:
- 600 g faina
- 1 plic drojdie uscata
- 3 linguri ulei
- 1 lingurita sare
- 1 praf zahar
- 1 conserva (850 ml) rosii
- 2 linguri bulion
- 1 lingurita oregano
- 1 catel de usturoi
- 150 g sunca de Praga
- 300 g ciuperci Champignon
- 150 g salam picant Chorizo
- 4 fire cimbru
- 100 g cascaval ras
Mod de preparare:
frământă un aluat din făină, drojdie, ulei, 300 ml apă călduţă, 1 linguriţă de sare şi un praf de zahăr şi se lasă să crească la căldură cca 40 minute.
pasează roşiile şi se adaugă bulionul, oregano şi usturoiul. Se taie fâşii şunca de Praga. curăţă ciupercile şi se taie sferturi. Se încinge cuptorul la 220°C.
Pe planşeta tapetată cu făină se întinde o foaie de aluat de dimensiunea unei tăvi sau aluatul se împarte în patru şi se întind 4 foi rotunde.
Blaturile se ung cu sos şi se aşază deasupra felii de chorizo, şuncă şi ciuperci.
presară deasupra caşcaval şi frunzuliţe de cimbru. Se coace la cuptor cca 15 minute, până ce marginile devin rumene şi crocante.
Pizza cu sunca si chorizo
Pofta buna!