Pizza cu şuncă si ciuperci
PrinteazaO reteta de pizza cu sunca si ciuperci din: faina, drojdie, sare, ulei de floarea soarelui, lapte, ou, rosii, ciuperci, masline, sunca de praga, cascaval si cimbru.
- 350 g faina
- 35 g drojdie
- sare
- 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui
- 150 ml lapte
- un ou
- 4 rosii
- 8-10 ciuperci
- 150 g masline
- 150 g sunca de Praga
- 100 g cascaval
- cimbru verde
Mod de preparare:
Se topeşte drojdia în laptele călduţ şi se adaugă o linguriţă de făină. Se lasă câteva minute la dospit. Se cerne făina într-un bol, se adaugă restul de lapte, uleiul, oul şi maiaua. Se frământă bine şi se lasă la crescut.
Se taie roşiile cubuleţe, se stropesc cu ulei, se condimentează cu sare şi cimbru. Se întinde aluatul în tava unsă cu puţin ulei. Se pune un strat de roşii, unul de caşcaval, şunca tăiată feliuţe, măslinele, ciupercile şi se coace la 150°C. Se serveşte ornată cu cimbru.
Pizza cu şuncă si ciuperci
Pofta buna!