Pizza cu şuncă si rucola
PrinteazaPizza cu şuncă si rucola din: drojdie, zahar, faina, sare, ulei de masline, mozzarella, rucola, rosii pasate, piper, usturoi, jambon, parmezan.
Ingrediente:
- 2 linguriţe drojdie uscată
- 1 linguriţă rasă de zahăr
- 350 g făină
- sare
- 2 linguri ulei de măsline
- 2 biluţe mozarella (a 125 g)
- 100 g rucola
- 500 g roşii pasate
- piper
- 2 căţei de usturoi
- 8 felii jambon de Parma
- 50 g parmezan
Mod de preparare:
Amestecaţi drojdia, zahărul şi 200 ml apă călduţă, apoi lăsaţi aluatul să crească circa 10 minute.
Frământaţi-l cu făina, 1 linguriţă de sare şi uleiul. Infăşuraţi aluatul în folie şi lăsaţi-l circa 1 oră să crească într-un loc cald.
Scurgeţi mozarella şi tăiaţi-o cuburi. Pregătiţi rucola. Incingeţi cuptorul la 250°C. Condimentaţi roşiile şi pisaţi usturoiul.
Frământaţi aluatul, tăiaţi-l în patru, întindeţi-l pe hârtie pentru copt şi ungeţi-l cu sosul de roşii.
Aşezaţi cuburile de mozarella peste cele 4 pizza şi coaceţi-le circa 15 minute.
După aceea, scoateţi-le din cuptor, presăraţi rucola şi jambonul de Parma, apoi parmezanul.
Pizza cu şuncă si rucola
Poftă bună!