Pizza cu şuncă, sos si ardei iute
PrinteazaPizza cu şuncă, sos si ardei iute din: faina, apa, ulei de masline, drojdie, sare, zahar, sos pesto, rosii, bacon, piper, sos de rosii, morcovi, dovlecei si ardei iute.
Ingrediente:
- 500 g faina
- 300 ml apa
- ulei de masline
- 8 g drojdie uscata
- un sfert de lingurita cu sare
- zahar
- sos pesto
- 4 rosii
- 300 g bacon feliat
- piper
- sos de rosii dulce
- sos de rosii picant
- morcovi
- dovlecei
- ardei iute
Mod de preparare:
Intr-un bol se dizolvă drojdia în puţină apă caldă. Se adaugă o linguriţă cu zahăr şi sarea şi făină cât să rezulte un aluat lichid.
Se lasă să dospească zece minute, apoi se toarnă peste făina rămasă împreună cu două linguri de ulei de măsline şi restul de apă caldă.
Se frământă până se obţine un aluat omogen nelipicios, se acoperă cu un şervet şi se lasă să crească la loc cald până îşi dublează volumul.
Se împarte în patru bucăţi, se modelează sub formă de cercuri şi se aşază pe o tavă presărată cu făină.
Se ung cu sosul pesto, se introduc în cuptorul încins şi se coc la foc mediu zece minute.
Se aşază deasupra roşiile tăiate rondele subţiri şi baconul feliat. Apoi se presară cu piper şi se introduc din nou în cuptor. Se ţin până ce aluatul începe să devină auriu pe margini.
Se serveste cu sos de rosii dulce sau picant sau cu sos de morcovi si ardei iute.
Pizza cu şuncă, sos si ardei iute
Pofta buna!
Arata foarte bine pizza asta