Pizza cu surimi şi dovlecei
PrinteazaPizza cu surimi şi dovlecei din: apa, miere, drojdie, faina, ulei de masline, surimi, rosii, dovlecei, branza tofu, seminte de floarea soarelui, oregano, sare, piper, lamaie, ardei iute, masline.
- 300 ml apa
- miere
- 25 g drojdie
- 500 g faina
- 4 linguri cu ulei de masline
- 400 g batoane surimi
- o conserva de rosii
- doi dovlecei
- 400 g branza tofu
- seminte de floarea soarelui
- o lingura cu oregano
- sare
- piper
- lamaie
- ardei iute
- masline
Mod de preparare:
Dovleceii se spală, se taie rondele, se presară cu sare şi se pun într-o strecurătoare. Drojdia se dizolvă într-un bol împreună cu apă caldă şi o linguriţă cu miere. Se adaugă făină cât să rezulte un aluat curgător şi se lasă la dospit.
Făina rămasă se cerne într-un bol, se toarnă în mijloc drojdia dospită, restul de apă, o linguriţă cu sare şi puţin piper.
Se toarnă două linguri cu ulei şi se frământă până rezultă un aluat nelipicios. Se lasă să dospească până îşi dublează volumul, apoi se împarte în patru bucăţi.
Roşiile se toacă, se amestecă bine cu uleiul de măsline rămas, oregano, sare şi piper.
Se întind bucăţile de aluat, se aşază pe o tavă tapetată, se introduc cinci minute în cuptorul încins, apoi se scot şi se ung cu sosul de roşii.
Se aşază deasupra dovlecei, surimi şi brânză tofu. Se presară seminţele, se introduc din nou în cuptor şi se coc până devin aurii.
La sosul de rosii se mai poate adauga ardei iute sau masline tocate marunt.
Pizza cu surimi şi dovlecei
Pofta buna!