Cateva retete de pizza, pentru toate gusturile, usor de preparat si foarte gustoase: Pizza subtire cu piept de pui Pizza subtire cu piept de pui din: faina, drojdie, ulei, sare, suc de rosii, piept de pui, ardei, ceapa. Ingrediente: Pentru aluat: 500 g făină un cuti drojdie proaspătă 2 linguri ulei o linguriţă sare […]
Pizza ţărănească cu blat de mălai
PrinteazaPizza ţărănească cu blat de mălai din: malai, faina, apa, drojdie, ulei de masline, zahar, ceapa verde, masline, branza de vaci, rosii, oua, busuioc, sare, piper.
Ingrediente:
- 1/4 kg malai
- 400 g faina
- 350 ml apa
- 30 g drojdie
- 2-3 linguri ulei de masline
- putin zahar
- 1 legatura ceapa verde
- 200 g masline taiate feliute
- 1 pachet (300 g) branza de vaci
- 100-200 g rosii
- 2 oua
- busuioc uscat
- sare
- piper
Mod de preparare:
Inmoi drojdia cu puţină apă, o amesteci apoi cu făina şi laşi la dospit câteva minute.
Adaugi treptat restul de făină, mălaiul, apa călduţă rămasă, în care ai dizolvat sarea, zahărul, uleiul şi frămânţi până obţii un aluat nelipicios. Laşi la crescut până îşi dublează volumul.
Intinzi aluatul într-o tavă mare, unsă cu ulei şi tapetată cu făină.
Baţi ouăle, pui sarea, piperul, amesteci cu brânza de vaci, ceapa verde tocată mărunt şi măslinele. Torni această compoziţie deasupra blatului.
Aşezi din loc în loc feliuţe de roşii, presari busuiocul şi laşi la crescut.
După aceea introduci tava în cuptorul încins, la foc potrivit şi coci aluatul până devine auriu. Consumi pizza calda sau rece.
Pizza ţărănească cu blat de mălai
Pofta buna!
Retete de pizza
Pofta buna!