Pizza la tigaie cu ciuperci, sunca si cascaval
PrinteazaPizza la tigaie cu ciuperci, sunca si cascaval din: faina, apa, sare, zahar, drojdie uscată, ulei de măsline, ceapa, cuperci, sunca, cascaval, ierburi aromatice, ulei de măsline, bulion sau pastă de roşii.
Ingrediente:
- 200 g făină
- 150 ml apă
- 1/2 linguriţă sare
- 1/2 lingură zahăr
- 4 g drojdie uscată
- 3 linguri ulei de măsline
topping:
- 1 ceapă mică
- 2 ciuperci
- 2 felii şuncă
- 50 g caşcaval
- ierburi aromatice
- 2 linguri ulei de măsline
- 100 ml bulion sau 2 linguri pastă de roşii
- sare
- 1-2 linguri făină pentru întins aluatul
Mod de preparare:
Pentru aluat, amesteci apa călduţă cu zahărul şi drojdia, până se omogenizează. Adaugi uleiul, apoi sarea şi treptat faina, omogenizând cu lingura, până obţii un aluat uşor lipicios.
Presari un strat fin de faină într-o tigaie antiaderentă, cu fundul gros şi diametrul de 28-30 cm. Aşezi aluatul în ea şi îl aplatizezi uşor, cu mâna. Scoţi surplusul de faină ridicând aluatul.
Acesta nu se va rupe, deoarece este un aluat elastic. Aşcşti aluatul la loc, acoperi tigaia cu capacul şi laşi la loc călduros, până pregăteşti toppingul.
Tai ingredientele foarte subţire sau mărunt. Poţi opta pentru ce variantă doreşti: picantă, rustică sau o variantă quattro formaggi.
Pentru sos, amesteci bulionul sau pasta de roşii cu uleiul de măsline, cu ierburile aromatice şi sare după gust.
Ridici capacul şi ungi aluatul cu sosul de roşii. Adaugi celelalte ingrediente, care pot să difere după preferinţă. Presari caşcavalul şi pui capacul.
Laşi tigaia la cel mai mic foc de la arzătorul cel mai mare, pe care pui o placă metalică sau înălţătorul din dotarea aragazului. Coci pizza 25 de minute, fără să ridici capacul în primele 15 minute.
După 25 de minute, verifici dacă aluatul s-a copt bine deasupra. Dacă este nevoie, mai laşi 3-4 minute cu capacul pus. Când este gata, dedesubt este uşor crocantă şi bine coaptă deasupra.
Pizza la tigaie cu ciuperci, sunca si cascaval
Pofta buna!