Pizza in tigaie

Printeaza

Pizza in tigaie din faina, oua, lapte, sare, piper alb, zahar, ulei de masline, praz, unt, rosii, ceapa, mazare, morcovi, creveti, sunca de parma, busuioc uscat si oregano uscat.

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 240 g faina
  • 4 oua
  • 300 ml lapte
  • sare
  • piper alb macinat
  • 1 varf de cutit de zahar
  • 1 1praz taiat marunt
  • 4 lingurite de ulei de masline
  • 4 lingurite de unt

Pentru umplutura:

  • 4 rosii mari
  • 2 cepe
  • 850 g mazare si morcovi (din conserva)
  • 200 g creveti
  • 12 felii sunca de Parma
  • 4 linguri de masline umplute
  • 1 lingurita busuioc uscat
  • 1 lingurita oregano uscat

 

 

Mod de preparare:

Pizza in tigaie: Se cerne faina intr-un castron si se amesteca cu oua si lapte. Se adauga sare, piper, zahar si praz. Se incorporeaza apoi uleiul de masline.

Se pune putin unt intr-o tigaie la incins. O patrime din aluat se mtinde in tigaie si se prajeste pe o parte. Se repeta acest procedeu pana ce este prajit tot aluatul. Cele patru bucati de aluat se asaza cu partea prajita in jos intr-o tigaie sau tava.

Se incalzeste cuptorul la 200°C. Se curata rosiile si se taie felii. Ceapa se taie marunt.

Mazarea si morcovii se lasa sa se scurga. Aceste ingrediente se asaza pe fiecare lipie. Crevetii se spala cu apa rece, se lasa sa se scurga si impreuna cu sunca se orneaza decorativ pe lipii.

Deasupra fiecarei pizza se asaza masline si se presara busuioc si oregano. Totul se in­troduce in cuptor si se coace 10-12 minute.

Stropiti fiecare lipie de pizza inainte de a o introduce in cuptor cu putin ulei de plante sau de masline, astfel pizza va fi mai moale.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.