Pizza cu ton

Printeaza

Pizza cu ton din faina, apa, drjdie, ton in ulei, ardei capia, cascaval, varza de bruxelles, branza feta, sos de rosii, sare, piper, dovlecei, conopida.

Ingrediente:

  • 400 g făină
  • 120 ml apă
  • 20 g drojdie
  • două conserve de ton bucăţi în ulei
  • doi ardei capia
  • 300 g caşcaval
  • 300 g varză de Bruxelles
  • 200 g brânză feta
  • sos de roşii dulce
  • zahăr tos
  • ulei de măsline
  • sare, piper
  • dovlecei
  • conopidă

 

 

Mod de preparare:

Varza de Bruxelles se fierbe în apă cu sare, se irăceşte şi se taie sferturi.

Drojdia se amestecă împreună cu apa călduţă şi se dizolvă.

adaugă trei linguri de ulei de măsline, o jumătarte de linguriţă de sare, o linguriţă de zahăr tos şi se toarnă în mijlocul făinii.

frământă până când rezultă un aluat elastic, potrivit de tare. Se lasă la dospit timp de 15 minute, se împarte îni bucăţi egale şi se întind sub formă de cercuri.

aşază într-o tavă presărată cu făină, se ung cu sosul de roşii şi se aşază bucăţile de varză.

adaugă tonul scurs de ulei, brânza feta tăiată în cubuleţe şi feliile de ardei capia.

presară sare şi piper, se rade caşcaval deasupra şi se introduce tava în cuptor. Se coc 20-30 de minute la foc mediu, se scot şi se servesc.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Pizza cu ton si fructe de mare

Pizza cu ton si fructe de mare din: apa, faina, drojdie, zahar, ulei, sare, ton, ardei iute, ansoa, ou, patrunjel, piper, lamaie, fructe de mare. Ingrediente: 300 ml apă 500 g făină 25 g drojdie o linguriţă cu zahăr tos două linguri cu ulei de măsline sare două conserve cu ton în ulei un ardei […]

 

Pizza de casa cu ton

Pizza de casa cu ton din: faina, ou, sare, apa minerala, ulei, drojdie, ton, zeama de lamaie, ardei, masline, busuioc, mozzarella, ciuperci, sare, piure de rosii. Ingrediente: Pentru aluat: 350 g făină un ou sare 100 ml apă minerală 30 ml ulei 20 g drojdie Pentru ornat: 250 g ton zeamă de lămâie un ardei […]

Pizza cu ton si ansoa

Pizza cu ton si ansoa din: faina, drojdie, apa, ulei de masline, ton, malai, pasta de ardei dulce, usturoi, fileuri de ansoa in ulei, sare, piper, oregano, busuioc, capere, patrunjel. Ingrediente: 750 g făină 25 g drojdie 375 ml apă două linguri cu ulei de măsline o conservă de ton 50 g mălai 20 g […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Foarte buna pizza cu ton. Eu fac in blat mai pufos la pizza, asa-mi place.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.