Pizza turceasca cu ardei
PrinteazaPizza turceasca cu ardei din: faina, drojdie, sare, zahar, iaurt, ulei, oua, lapte, carne, cascaval, ardei, chili.
Pentru aluat:
- 500 g făină
- 25 g drojdie
- 1 linguriţă sare
- 1 lingură zahăr
- 1 iaurt mic
- 25 g ulei
- 1 ou
- 200 ml lapte cald
Pentru umplutură:
- 500 g carne amestec tocată
- 2 cepe
- 1 lingură pastă de roşii
- 2 ouă
- 150 g caşcaval ras
- 1 ardei capia roşu
- 1 ardei iute verde
- sare
- piper
- chili
Mod de preparare:
Dizolvi drojdia în puţin lapte cald, amestecat cu câteva linguri de făină şi cu zahărul.
Cerni restul de făină, apoi adaugi sarea, iaurtul, oul, drojdia şi frămânţi aluatul. îţi ungi mâinile cu puţin ulei şi continui până când obţii un aluat elastic. Il laşi la dospit.
Separat faci umplutura.
Căleşti, în uleiul rămas, cepele tocate mărunt, adaugi carnea şi ţii până când se albeşte, apoi pui cei doi ardei tăiaţi, sare, piper şi chili, după gust.
Intinzi aluatul pe o suprafaţă plană, presărată cu făină, îl tai în bucăţi cât mai egale pe care le împachetezi sub formă de dreptunghi.
Pui la mijlocul fiecăruia din umplutură, pasta de roşii, pliezi sub formă de bărcuţă, apoi le ungi cu ouăle bătute şi le presari cu caşcaval.
Le aşezi într-o tavă tapetată şi le dai la cuptorul încins până când se rumenesc.
Pofta buna!