Pizza umplută cu anşoa şi roşii
PrinteazaO reteta de pizza umpluta cu ansoa si rosii din: faina alba, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, rosii cherry, cascaval de oaie, ceapa, fileuri de ansoa si patrunjel.
- 400 g faină albă
- 200 ml apă
- 1/2 cub drojdie de bere
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 linguriţă zahăr
pentru topping:
- 200 g roşii cherry
- 100 g caşcaval de oaie
- 1 ceapă
- 3 fileuri de anşoa
- 5 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 lingură pătrunjel tocat
Mod de preparare:
Prepară aluatul de pizza şi împarte-1 în două. întinde cu sucitorul două foi rotunde cu grosimea de circa 1 cm. Spală şi taie roşiile sferturi. Sotează-le 5 minute într-o tigaie cu două linguri de ulei încins împreună cu ceapa tocată călită în prealabil şi cu fileurile de anşoa. Pune sare dacă mai este nevoie, adaugă pătrunjelul tocat şi lasă amestecul să se răcorească.
Aşază o foaie de aluat într-o formă rotundă unsă cu puţin ulei, ridicând-o şi pe margini. Toarnă umplutura şi întinde-o pe toată suprafaţa, presară caşcavalul ras şi acoperă cu cealaltă foaie de aluat. Lipeşte bine marginile, pentru ca umplutura să nu iasă din interior.
Unge suprafaţa pizzei cu ulei de măsline şi coace-o 30 de minute la 180° C. Scoate-o din cuptor şi serveşte-o fierbinte.
Pizza umplută cu anşoa şi roşii
Poftă bună!