Pizza umplută cu vinete şi feta
PrinteazaO reteta de pizza umpluta cu vinete si feta din: faina alba, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, vanata, feta, ansoa in ulei, busuioc si ulei de masline extravirgin.
pentru aluat:
- 400 g faină albă
- 200 ml apă
- 1/2 cub drojdie de bere
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 linguriţă zahăr
pentru topping:
- 1 vânătă
- 200 g feta
- 3 fileuri de anşoa în ulei (conservă)
- 2-3 frunze de busuioc
- 5 linguri ulei de măsline extravirgin
Mod de preparare:
Prepară aluatul. Spală vânătă şi taie-o cuburi, încinge 3 linguri de ulei într-o tigaie neaderentă şi pune în ea fileurile de anşoa şi bucăţelele de vânătă. Prăjeşte la foc mare câteva minute şi pune sare, după gust. Micşorează flacăra şi prăjeşte-le în continuare până când se înmoaie.
Zdrobeşte brânza şi amestec-o, într-un castron, cu busuiocul mărunţit şi cu bucăţile de vânătă. Amestecă ingredientele şi pune sare, dacă mai este nevoie.
Imparte aluatul în două părţi, una ceva mai mare; întinde partea mai mare într-o foaie subţire, în formă de disc, şi îmbracă o tavă rotundă cu diametrul de 26 cm cu ea, ridicând-o puţin pe margine.
Umple pizza cu compoziţia pregătită şi pune deasupra cealaltă bucată de aluat întinsă subţire, sub formă de disc. Lipeşte bine marginile cu ajutorul degetelor. Lasă pizza să crească 20-25 de minute într-un loc călduţ. Unge-i suprafaţa cu ulei şi coace-o 25-30 de minute în cuptorul încălzit la 200° C. Scoate-o din cuptor şi serveste-o caldă.
Pizza umplută cu vinete şi feta
Poftă bună!