Pizza umplută cu vinete şi feta

Printeaza

O reteta de pizza umpluta cu vinete si feta din: faina alba, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, vanata, feta, ansoa in ulei, busuioc si ulei de masline extravirgin.

Ingrediente:Pizza umplută cu vinete şi feta

pentru aluat:

  • 400 g faină albă
  • 200 ml apă
  • 1/2 cub drojdie de bere
  • 3 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 1 linguriţă zahăr

pentru topping:

  • 1 vânătă
  • 200 g feta
  • 3 fileuri de anşoa în ulei (conservă)
  • 2-3 frunze de busuioc
  • 5 linguri ulei de măsline extravirgin

 

Mod de preparare:

Prepară aluatul. Spală vânătă şi taie-o cuburi, încinge 3 linguri de ulei într-o tigaie nea­derentă şi pune în ea fileurile de anşoa şi bucăţelele de vânătă. Prăjeşte la foc mare câteva minute şi pune sare, după gust. Micşorează flacăra şi prăjeşte-le în continuare până când se înmoaie.

Zdrobeşte brânza şi amestec-o, într-un castron, cu busuiocul mărunţit şi cu bucăţile de vânătă. Amestecă ingredientele şi pune sare, dacă mai este nevoie.

Imparte aluatul în două părţi, una ceva mai mare; întinde partea mai mare într-o foaie subţire, în formă de disc, şi îmbracă o tavă rotundă cu diametrul de 26 cm cu ea, ridicând-o puţin pe margine.

Umple pizza cu compoziţia pregătită şi pune deasupra cealaltă bucată de aluat întinsă subţire, sub formă de disc. Lipeşte bine marginile cu ajutorul degetelor. Lasă pizza să crească 20-25 de mi­nute într-un loc călduţ. Unge-i suprafaţa cu ulei şi coace-o 25-30 de minute în cuptorul încălzit la 200° C. Scoate-o din cuptor şi serveste-o caldă.

Pizza umplută cu vinete şi feta

Pizza umplută cu vinete şi feta

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.