Porc cu sos de trufe și vin alb. Trufele, cunoscute pentru aroma lor intensă și inconfundabilă, se combină perfect cu vinul alb, adăugând un plus de savoare cărnii suculente de porc. Acest preparat nu doar că este delicios, dar și plin de arome bogate și complexe. Știați că trufele sunt considerate “diamantele bucătăriei” datorită rarității […]
Pizza vegana cu busuioc
PrinteazaPizza vegana cu busuioc din: ardei, usturoi, seminte, busuioc, ulei, sare, sfecla, patrunjel, ceapa, rosie, morcovi.
Ingrediente:
Pentru pesto:
- 2 ardei graşi roşii
- 2 căţei de usturoi
- 2 linguri seminte decorticate de cânepă
- 1 mână busuioc proaspăt
- 2 linguri ulei din seminţe de cânepă
- sare marină fină
blat:
- 230 g seminţe de foarea-soarelui, macinate
- 1 rădăcină sfeclă roşie
- 65 ml ulei de cocos
- 1/2 linguriţă pătrunjel verde
- sare de mare
topping:
- 1 roşie tăiată felii
- 1/2 ceapă tocată
- 1 fir apio tăiat cubuleţe
- 1 morcov ras
- 1-2 fire ceapă verde
Mod de preparare:
Pizza vegana cu busuioc: coace ardeiul gras cam 30 minute la cuptorul încălzit la 150°C. Apoi se decojeşte şi se pasează cu mixerul împreună cu usturoiul, seminţele de cânepă, busuiocul proaspăt, uleiul de cânepă şi sare marină după gust.
prepară blatul: se rade rădăcina de sfeclă proaspătă. Se amestecă seminţele de floarea-soarelui măcinate cu sfecla rasă, ulei de cocos, pătrunjel verde şi puţină sare marină, până ce se formează biluţe de aluat.
tapetează o tavă cu hârtie de copt şi se repartizează pe fund un strat de 5 mm din acest amestec.
unge blatul cu pesto şi se repartizează deasupra legumele.
coace pizza la cuptor timp de 45 minute. Se presăra cu pătrunjel proaspăt.
Pofta buna!
Porc cu sos de trufe și vin alb