Pizza vegana

Printeaza

Pizza vegana din: ardei, usturoi, seminte, busuioc, ulei, sare, sfecla, patrunjel, ceapa, rosie, morcovi.

Ingrediente:

Pentru pesto:

  • 2 ardei graşi roşii
  • 2 căţei de usturoi
  • 2 linguri seminte decorticate de cânepă
  • 1 mână busuioc proaspăt
  • 2 linguri ulei din seminţe de cânepă
  • sare marină fină

Pentru blat:

  • 230 g seminţe de foarea-soarelui, macinate
  • 1 rădăcină sfeclă roşie
  • 65 ml ulei de cocos
  • 1/2 linguriţă pătrunjel verde
  • sare de mare

Pentru topping:

  • 1 roşie tăiată felii
  • 1/2 ceapă tocată
  • 1 fir apio tăiat cubuleţe
  • 1 morcov ras
  • 1-2 fire ceapă verde

 

Mod de preparare:

prepară pesto: se coace ardeiul gras cam 30 minute la cuptorul încălzit la 150°C.

Apoi se decojeşte şi se pasează cu mixerul împreună cu usturoiul, seminţele de cânepă, busuiocul proaspăt, uleiul de cânepă şi sare marină după gust.

Se prepară blatul: se rade rădăcina de sfeclă proaspătă. Se amestecă seminţele de floarea-soarelui măcinate cu sfecla rasă, ulei de cocos, pătrunjel verde şi puţină sare ma­rină, până ce se formează biluţe de aluat.

Tapetează o tavă cu hârtie de copt şi se repartizează pe fund un strat de 5 mm din acest amestec. Se unge blatul cu pesto şi se repartizează deasupra legumele.

Se coace pizza la cuptor timp de cca 45 minute. Se serveşte presărată cu pătrunjel proaspăt.

Pizza vegana

Pizza_vegana

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.