Mini pizza cu vinete din: rosii, vanata, dovlecel, sare, piper, zahar, ulei, plante aromatice, usturoi. Ingrediente: 1 dovlecel 1 vânătă 3 roşii sare piper după gust 1 vârf cuţit de zahăr puţin ulei de măsline pentru uns feliile după copt plante aromatice proaspete (sau uscate): oregano, busuioc, cimbru (câte 2-3 fire) 1 căţel de usturoi […]
Pizza vegetariana cu ardei iute si masline
PrinteazaPizza vegetariana cu ardei iute si masline din: făină, apa, drojdie proaspata, ulei de masline, sare, zahar, suc de rosii, ceapa, ardei grasi, rosii cherry, masline, ardei iute, piper.
Ingrediente:
- 150 g făină
- 75 ml apă
- 10 g drojdie proaspătă
- 50 ml ulei măsline
- 1/2 linguriţă de sare
- 1/2 linguriţă de zahăr
Pentru topping:
- 200 ml suc de roşii
- 1 ceapă mică
- 2 ardei graşi
- 5-6 roşii cherry
- 5-6 măsline fără sâmburi
- 1 ardei iute mic (facultativ)
- 50 ml ulei de măsline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Tine drojdia zece minute în apa călduţă cu zaharul. Amestecă făina cu sarea şi uleiul de măsline.
Adăugă drojdia dizolvată şi frământă până ce aluatul se desprinde uşor de pe mâini şi devine uşor elastic. Lasă-l la crescut 30 de minute.
Pentru sos, căleşte ceapa şi, când se înmoaie, adaugă suc de roşii. Pune sare, piper, apoi lasă la foc moderat până ce dă în clocot, la de pe foc şi aşteaptă să se răcorească.
Separat, taie ardeii, roşiile şi măslinele. Pudrează blatul de lucru cu făină şi întinde aluatul în strat subţire. Aşază-I într-o tavă de pizza.
Unge-l cu sosul obţinut şi aşază din loc în loc legumele feliate. Dă la cuptorul preîncălzit până când se rumeneşte.
Pizza vegetariana cu ardei iute si masline
Pofta buna!
Pizza fara gluten cu ciuperci din: cartofi, smantana, oua, faina, parmezan, rosii, mozzarella, ciuperci, sare, piper. Ingrediente: 1 kg cartofi 1 pahar smântână 4 ouă 2 linguri făină de orez 150 g parmezan 4-5 roşii 200 g mozzarella 1 cutie ciuperci măghiran sare şi piper mărar şi pătrunjel Mod de preparare: Se prepară un […]
Pofta buna!