Pizza Vegetariana cu Legume

Printeaza

Pizza Vegetariana cu Legume – este o alegere excelenta pentru o masa delicioasa si echilibrata. Aceasta pizza combina prospetimea legumelor cu un aluat crocant si sos de rosii aromat, oferind o experienta culinara de neuitat.

Indiferent daca esti vegetarian sau pur si simplu doresti o varianta mai usoara a clasicii pizza, aceasta reteta este perfecta pentru tine.

Ingrediente

Pentru aluat:

  • 500 g faina
  • 7 g drojdie uscata
  • 300 ml apa calduta
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar

Pentru sos:

  • 400 g rosii pasate
  • 2 catei de usturoi, tocati fin
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita oregano uscat
  • Sare si piper dupa gust

Pentru topping:

  • 1 ardei gras rosu, taiat felii subtiri
  • 1 ardei gras galben, taiat felii subtiri
  • 1 dovlecel mic, feliat subtire
  • 1 ceapa rosie, taiata rondele
  • 100 g ciuperci, feliate
  • 100 g masline negre, fara samburi
  • 150 g mozzarella rasa
  • Frunze proaspete de busuioc pentru decor

 

Mod de Preparare:

Incepe prin a dizolva drojdia si zaharul in apa calduta. Lasa amestecul sa stea timp de 5-10 minute, pana cand devine spumos.

Intr-un bol mare, amesteca faina si sarea. Fa o gropita in mijloc si toarna amestecul de drojdie si uleiul de masline.

Framanta aluatul pana devine neted si elastic, apoi acopera-l cu un prosop curat si lasa-l sa creasca intr-un loc cald timp de 1 ora, sau pana isi dubleaza volumul.

In timp ce aluatul creste, pregateste sosul. Incalzeste uleiul de masline intr-o tigaie si adauga usturoiul tocat.

Caleste-l pana devine auriu, apoi adauga rosiile pasate si oregano. Condimenteaza cu sare si piper dupa gust.

Lasa sosul sa fiarba la foc mic timp de 15-20 de minute, amestecand ocazional.

Taie toate legumele pentru topping si pregateste-le pentru a fi adaugate pe pizza.

Dupa ce aluatul a crescut, preincalzeste cuptorul la 220°C. Imparte aluatul in doua bucati egale si intinde-le pe o suprafata presarata cu faina, formand doua discuri subtiri.

Transfera aluatul pe tavi de copt tapetate cu hartie de copt.

Unge fiecare disc de aluat cu un strat generos de sos de rosii. Distribuie uniform legumele taiate, ciupercile, maslinele si mozzarella rasa.

Coace pizza in cuptorul preincalzit timp de 15-20 de minute, sau pana cand marginile sunt aurii si branza este topita si usor rumenita.

Scoate pizza din cuptor si decoreaza cu frunze proaspete de busuioc.

Taie in felii si serveste imediat, alaturi de o salata verde pentru o masa echilibrata.

Reteta Pizza Vegetariana cu Legume

  • Pentru un aluat mai crocant, lasa-l sa creasca mai mult timp. Daca preferi un aluat mai subtire, intinde-l mai bine pe tava.
  • Poti adauga sau inlocui legumele in functie de preferinte. Spanacul, rosiile cherry sau vinetele sunt optiuni excelente.
  • Pizza ramasa poate fi pastrata la frigider pentru 2-3 zile. Reincalzeste-o in cuptor sau la microunde inainte de servire.
  • Poti adauga ierburi aromatice precum oregano sau busuioc uscat pentru a intensifica aromele.

Valori Nutritionale (per portie)

  • Calorii: 300 kcal
  • Proteine: 12 g
  • Carbohidrati: 45 g
  • Grasimi: 10 g
  • Fibre: 4 g
  • Sodiu: 600 mg

Aceasta reteta simpla si rapida iti permite sa te bucuri de gustul autentic al unei pizza facute acasa, cu ingrediente proaspete si pline de nutrienti.

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.