Pizza vegetariana cu mozzarella
PrinteazaO reteta de pizza vegetariana cu mozzarella din: drojdie de bere, faina, sare, zahar, ulei de masline, rosii cherry, ardei grasi, mozzarella, parmegiano si busuioc.
aluat:
- 1/2 cub de drojdie de bere
- 300 g faina
- 1 lingurita rasa sare
- 1 praf zahar
- 2 linguri ulei de masline
topping:
- 300 g rosii cherry taiate jumatati
- 2 ardei grasi galbeni feliati
- 350 g mozzarella taiata felii
- 100 g parmegiano reggiano
- 2 linguri busuioc tocat
Mod de preparare:
Se dizolva drojdia in 3 linguri de apa calduta. Se amsteca faina cu sare si se face o adancitura in mijloc, in care se toarna drojdia divolvata. Se presara deasupra zahar si se amesteca impreuna cu putin faina de pe margini; se presara deasupra putin faina si se lasa sa creasca aproximativ 15 minute.
Se adauga apoi circa 100 ml apa calduta si se framanta aluatul. Se modeleaza din el o bila, care se acopera si se lasa sa creasca la caldura circa 1 ora. Se incinge aluatul si se inglobeaza la 220C.
Se framanta aluatul si se inglobeaza uleiul; eventual se mai adauga faina. Se imparte aluatul in 4 si se intind 4 foi circulare. Se asaza pe hartie de copt, distantate, si se lasa sa creasca 15 minute. Apoi se adauga toppingul si se coace pizza 20 de minute.
Pizza vegetariana cu mozzarella
Pofta buna!