Pizza cu ou, verdeata si ardei gras

Printeaza

Pizza cu ou, verdeata si ardei gras din: ardei gras, ceapa rosie, ulei de masline, sos de rosii cu busuioc, aluat pentru pizza, oua, verdeata (patrunjel sau busuioc).

Pizza are origini în antichitate, în cultura mediteraneană. Primele forme primitive ale pizzei au fost create de greci și egipteni, iar anticii romani consumau un fel de pâine plată cu diverse toppinguri. Totuși, pizza modernă, așa cum o cunoaștem astăzi, a evoluat în Napoli, Italia, în secolul al XVIII-lea.

Aluatul este un element esențial al pizzei. El este preparat din făină, apă, drojdie și sare. Uneori se adaugă ulei de măsline sau alte ingrediente pentru a-i oferi un gust mai bogat. Există diferite stiluri de aluat, cum ar fi aluatul subțire și crocant sau aluatul pufos și moale.

Un ingredient clasic al pizzei este sosul de roșii, care este obținut prin gătirea roșiilor într-o combinație de ulei de măsline, usturoi, ceapă și condimente. Acest sos este întins pe aluatul de pizza înainte de adăugarea celorlalte ingrediente.

 

Pizza_cu_ou_verdeata_si_ardei_gras

Ingrediente:

  • 2 buc ardei gras, curăţat de seminţe, tăiat felii
  • 2 cepe roşii, tăiate sferturi
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 8 linguri sos gros de roşii cu busuioc
  • 2 buc aluat gata preparat de pizza
  • 4 ouă
  • 2 linguri verdeaţă, ruptă(patrunjel sau busuioc)

 

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 220°C. Pune ardeiul şi ceapa pe tava de copt şi stropeşte cu uleiul, asezonează cu sare şi piper negru proaspăt măcinat.

Dă la cuptor 12-15 min până când încep să se rumenească şi să se înmoaie. Unge hiaturile de pizza cu sosul de roşii, presară ardeiul şi ceapa.

Sparge câte 2 ouă pe fiecare pizza şi dă la cuptor 10 min până când oul se coagulează dar gălbenuşul eîncă moale. Presară verdeaţă şi piper negru proaspăt măcinat şi serveşte câte jumătate de pizza de persoană.

Pizza cu ou, verdeata si ardei gras

Pizza_cu_ou_verdeata_si_ardei_gras

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.