Pizza cu vin
PrinteazaPizza cu vin din: aluat, mazare, rosii, ceapa, morcov, telina, dovlecel, bulion, vin, ulei, zeama de lamaie, sare, piper.
Ingrediente:
- aluat de plăcintă cu drojdie
- 50 g mazăre verde păstăi
- 4 roşii
- 1 legătură de ceapă verde
- 1 morcov
- 1 ţelină mică
- 1 dovlecel mic
- 2 linguri de bulion
- 1 pahar vin alb
- ulei
- zeamă de lămâie
- sare
- piper
Mod de preparare:
Aluatul se întinde pe tava tapetată cu ulei şi se unge cu pasta de roşii amestecată cu 2 linguri de ulei.
Roşiile se curăţă de coajă, se taie felii şi se aşază pe aluat.
Legumele se taie în bucăţi potrivite, se călesc în ulei, se sting cu vin, se adaugă sarea, piperul şi zeama de lămâie şi se lasă la fiert 10 minute.
După ce s-au răcit, se întind pe aluat, se dau la cuptor 20 de minute.
Pofta buna!