Pizza cu vinete, menta si telemea de bivolita
PrinteazaPizza cu vinete, menta si telemea de bivolita din: făină, sare, drojdie proaspătă, zahăr, lapte, usturoi, vinete (coapte, curăţate şi tocate), sare de mare, mentă tocată, telemea de bivoliţă.
- 500 g făină
- 2 linguriţe sare
- 10 g drojdie proaspătă
- 1 linguriţă zahăr
- 300 ml lapte călduţ
Ingrediente pentru umplutură:
- 1 căpăţână de usturoi
- 400 g vinete (coapte, curăţate şi tocate)
- sare de mare
- 2 linguriţe mentă tocată
- 100 g telemea de bivoliţă, sfărâmiţată
Mod de preparare:
Amesteci 100 ml lapte călduţ cu zahărul şi drojdia proaspătă şi laşi să stea circa 10 minute.
Amesteci apoi compoziţia cu făina, sarea şi restul de lapte călduţ. Frămânţi bine, scoţi aluatul din bol şi îl frămânţi pe masa de lucru până când devine omogen.
Pui aluatul într-un bol, acoperi bolul şi laşi aluatul să crească timp de 1 oră, la temperatura camerei.
Scoţi aluatul, îl întinzi, îl împătureşti în 4 şi îl pui înapoi în bol, unde îl laşi încă 1 oră. Pui aluatul pe masa de lucru şi îl împărţi în 4-8 bucăţi.
Impătureşti o dată fiecare bucată, apoi laşi aluatul să crească încă 20 minute. Dai fiecărei bucăţi de aluat o formă de cerc.
Aşezi cercurile într-o tavă tapetată cu foaie de copt. Incălzeşti cuptorul la 220 C. Infăşori usturoiul în folie de aluminiu şi îl dai la copt timp de 30-40 minute, până când miezul s-a înmuiat.
După ce s-a copt usturoiul, scoţi miezul şi îl amesteci cu vinetele tocate, sare de mare după gust şi menta tocată.
Impărţi pasta de vinete peste hiaturile de pizza. Presari peste pizza telemeaua. Dai pizza la copt timp de 20-25 de minute şi apoi o serveşti.
Pizza cu vinete, menta si telemea de bivolita
Pofta buna!