Pizza cu vinete, rosii si oregano

Printeaza

Pizza cu vinete, rosii si oregano din: făină, ulei, drojdie uscată, sare, apă, vinete, cascaval, oregano, rosii, sos de rosii, ulei de măsline.

 

Ingrediente:

  • 500 g făină
  • 50 ml ulei
  • 1 plic drojdie uscată
  • 1 praf de sare
  • 200 ml apă

Pentru umplutură:

  • 1-2 vinete
  • 200 g caşcaval
  • oregano
  • 2-3 roşii
  • sos de roşii
  • ulei de măsline

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, amesteci apa călduţă cu drojdia şi restul ingredientelor, până obţii un aluat elastic, pe care îl modelezi sub formă de sferă, îl presari cu puţină făină şi îl laşi să crească 30 de minute, la cald.

Decojeşti vinetele şi le tai în felii cât mai subţiri. Le stropeşti cu ulei şi le frigi pe ambele părţi, pe grătarul încins.

Rupi bucăţi de aluat de mărimea unei portocale şi le întinzi sub forma unor discuri subţiri, cu diametrul de aproximativ 20 cm.

Le ungi cu sos de roşii, presari oregano şi le coci în cuptorul preîn- călzit, la foc mediu, pentru 5 minute.

Scoţi hiaturile şi presari repede rondele de vinete, de roşii, precum şi cubuleţe de caşcaval.

Continui coa­cerea la foc mediu, pentru 10-15 minute.

 

Pizza cu vinete, rosii si oregano

Pizza_cu_vinete_rosii_si_oregano

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.