Pizza cu vinete, rosii si oregano
PrinteazaPizza cu vinete, rosii si oregano din: făină, ulei, drojdie uscată, sare, apă, vinete, cascaval, oregano, rosii, sos de rosii, ulei de măsline.
Ingrediente:
- 500 g făină
- 50 ml ulei
- 1 plic drojdie uscată
- 1 praf de sare
- 200 ml apă
Pentru umplutură:
- 1-2 vinete
- 200 g caşcaval
- oregano
- 2-3 roşii
- sos de roşii
- ulei de măsline
Mod de preparare:
Pentru aluat, amesteci apa călduţă cu drojdia şi restul ingredientelor, până obţii un aluat elastic, pe care îl modelezi sub formă de sferă, îl presari cu puţină făină şi îl laşi să crească 30 de minute, la cald.
Decojeşti vinetele şi le tai în felii cât mai subţiri. Le stropeşti cu ulei şi le frigi pe ambele părţi, pe grătarul încins.
Rupi bucăţi de aluat de mărimea unei portocale şi le întinzi sub forma unor discuri subţiri, cu diametrul de aproximativ 20 cm.
Le ungi cu sos de roşii, presari oregano şi le coci în cuptorul preîn- călzit, la foc mediu, pentru 5 minute.
Scoţi hiaturile şi presari repede rondele de vinete, de roşii, precum şi cubuleţe de caşcaval.
Continui coacerea la foc mediu, pentru 10-15 minute.
Pizza cu vinete, rosii si oregano
Pofta buna!