Plachie bucovineana cu cimbru si boia
PrinteazaPlachie bucovineana cu cimbru si boia din: peşte, ceapă, roşii răscoapte, ardei graşi, ciuperci, usturoi, smântână, sare, piper, boia, pătrunjel, cimbru, vin dulce, unt, untdelemn.
- 2 kg peşte
- 1 kg ceapă
- 1 kg roşii răscoapte
- 2-3 ardei graşi
- 1 castron cu ciuperci
- 5-6 căţei de usturoi
- 1 ceaşcă cu smântână
- sare
- piper
- boia
- pătrunjel
- cimbru
- 1 pahar de vin dulce
- 100 g unt
- 100 g untdelemn
Mod de preparare:
Peştele se grijeşte, se taie bucăţi felii nu prea groase, se sărează, piperează şi se trece prin făină, apoi se rumeneşte în untdelemn şi unt bine încinse.
Ceapa se curăţă, se taie peştişori, ardeii se taie pătrăţele şi ciupercile feliuţe. Se încing ulei şi unt şi se pun ceapa şi ardeii la călit.
Apoi, separat, se pun ia călit ciupercile.
Roşiile se taie felii, usturoiul se pisează pastă. Ciupercile se sting cu vin. în continuare, se aşază peştele pe pat de legume călite, se acoperă cu ciuperci, sos de vin şi felii de roşii şi se dă la cuptor, pe foc potrivit.
Se toacă verdeaţă, se freacă cu usturoi, boia, cimbru şi smântână.
După 10-15 minute, peştele se scaldă în sosul de smântână şi verdeaţă parfumată şi se mai lasă în cuptor încă 10 minute, să se desăvârşească o alchimie miraculoasă.
Plachie bucovineana cu cimbru si boia
Pofta buna!