Plachie de crap cu cimbru si pasta de tomate

Printeaza

Plachie de crap cu cimbru si pasta de tomate din: crap, ceapa, ardei grasi, ulei, rosii, pasta de tomate, ardei iute, foi de dafin, piper boabe, cimbru, patrunjel, sare si piper.

Ingrediente:

  • 1,5 kg crap mare, fără cap şi eviscerat
  • 1,5 kg ceapă
  • 3 ardei graşi
  • 300mi ulei
  • 500 g roşii bine coapte
  • 1 lingură pastă de tomate
  • 1 ardei iute
  • 2-3 foi de dafin
  • 1 linguriţă piper boabe
  • 1 linguriţă cimbru uscat
  • 1 leg. pătrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţi peştele, tăiaţi-l în bucăţi potrivite, spălaţi-l, scurgeţi-l de apă, ştergeţi-l cu şerveţele absorbante, apoi treceţi-l prin făină.

Prăjiţi peştele în 200ml ulei încins, până când se pătrunde bine şi se rumeneşte frumos pe toate părţile.

Separat, într-o altă tigaie, prăjiţi ceapa tocată julienne, în 100ml ulei. După 10 minute, adăugaţi roşiile opărite, curăţate de pieliţă şi tăiate în rondele şi ardeiul tocat mărunt. Puneţi pasta de tomate şi lăsaţi sosul să fiarbă 5 minute la foc mic.

Puneţi într-o tavă adâncă peştele şi turnafi peste el sosul de ceapă şi roşii.

Adăugaţi foile de dafin, cimbrul, piperul boabe, sare şi piper după gust.

Puneţi tava în cuptorul încins şi coaceţi la foc potrivit 40 de minute. Serviţi plachia de crap cu pătrunjel tocat mărunt presărat pe deasupra.

Plachie de crap cu cimbru si pasta de tomate

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.