Plachie de crap la cuptor – usor si simplu de preparat

Printeaza

Plachie de crap la cuptor din: peste proaspat fara cap, usturoi, ardei, suc de rosii, ulei de floarea soarelui, sare, piper, foaie de dafin si patrunjel verde tocat.

PLACHÍE, plachii, s. f. 1. Mâncare de pește preparată cu multă ceapă și cu mult untdelemn, rumenită la cuptor. 2. (Reg.) Un fel de pilaf preparat din orez sau din păsat, cu carne, cu pește, cu ciuperci sau numai cu grăsime. – Din ngr. plaki.

 

Ingrediente:retete

  • 1 kg pește proaspăt, fără cap, eviscerat și curățat de scolzi, 3-4 cepe
  • 4-5 căței de usturoi
  • 2-3 ardei roșii sau gogoșari
  • 500 ml suc de roșii sau 4-5 roșii proaspete
  • 200 ml ulei de floarea-soarelui
  • 200 ml vin alb sec
  • sare
  • piper
  • 1 foaie de dafin
  • pătrunjel verde tocat

 

Mod de preparare:

Se șterg cu șervețele bucățile de pește și se sărează pe ambele părți.

Se taie ceapa solzi. Se toacă mărunt usturoiul. Se taie fâșii ardeii. Se încinge cuptorul la 180 C.

Se așază toate legumele într-o tavă încăpătoare cu pereți înalți; se presară puțină sare și se stropesc cu ulei.

Se introduce tava în cuptor și se călesc 30 minute.

Apoi se scoate tava din cuptor și se așază și bucățile de pește printre legume, strecurându-le sub ele, astfel încât să fie acoperite de ceapă și ardei.

Se toarnă suc de roșii și vin alb și se presară piper din râșniță.

Se adaugă o foaie de dafin, se reduce focul la 170 º C și se mai coace timp de 60 minute.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate te intereseaza si:

Plachie cu vin

Plachie cu vin

Plachie cu vin din: peste, ceapa, rosii rascoapte, arde grasi, unt, ulei, ciuperci, usturoi, vin, smantana, sare, piper, boia dulce, patrunjel, cimbru. Ingrediente: 2 kg peste 1 kg ceapa 1 kg rosii rascoapte 2-3 ardei grasi 50 g unt 50 ml ulei 400 g ciuperci 5-6 catei de usturoi 200 ml vin dulce 150 g smantana […]

 

Plachie bucovineana de crap

Plachie bucovineana de crap

Plachie bucovineana de crap din: peste, ceapa, marar, rosii, usturoi, ulei, ardei, smantana, vin, sare, piper, boia. Ingrediente: 4-6 crapi mijlocii (sau caraşi, bibani, somn mic) 1 kg ceapă mărar 1 kg roşii bine coapte 5-6 căţei de usturoi 1 ceaşcă mijlocie cu ulei 2 ardei 1 cană cu smântână 1 pahar cu vin alb […]

 

Plachie de crap sau de orice peste

Plachie de crap cu vin

Plachie de crap cu vin din: crap, lei, ceapa, vin rosu, b ulion, lamaie, dafin, piper, sare. Ingrediente: 1 crap de 1 kg 3 linguri ulei 3 cepe mijlocii 1 pahar vin roşu 1 lingură bulion 6 felii de lămâie 2 foi de dafin 5 boabe de piper sare Mod de preparare: Peştele curăţat şi […]

 

Plachie de cod cu pătrunjel

Plachie gustoasa de peste

Plachie gustoasa de peste din: peste, ceapa, bulion, usturoi, ardei, ulei, vin, boia, rosii, verdeata, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 1 kg de peşte 1/2 kg-ceapă 4 linguri de bulion 5 căţei de usturoi 1 ardei ulei vin boia de ardei 4-5 roşii verdeaţă cimbru sare piper Mod de preparare: Peştele se curăţă de solzi, de […]

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.