Plachie cu vin din: peste, ceapa, rosii rascoapte, arde grasi, unt, ulei, ciuperci, usturoi, vin, smantana, sare, piper, boia dulce, patrunjel, cimbru. Ingrediente: 2 kg peste 1 kg ceapa 1 kg rosii rascoapte 2-3 ardei grasi 50 g unt 50 ml ulei 400 g ciuperci 5-6 catei de usturoi 200 ml vin dulce 150 g smantana […]
Plachie de crap la cuptor
PrinteazaPlachie de crap la cuptor din: crap, ceapa, pasta de tomate, rosii, ulei, foi de dafin, piper, patrunjel si sare.
- 1 crap (circa 1 kg)
- 5 cepe mari
- 1 lingura pasta de tomate
- 5 rosii mari
- 50 ml ulei
- 2-3 foi de dafin
- 1 lingurita piper
- 4-5 fire de patrunjel
- sare
Mod de preparare:
Curatati, spalati si taiati julienne ceapa, apoi caliti-o in uleiul incins, la foc potrivit pana cand se inmoaie bine.
Curatati, spalati si taiati pestele in 4. Presarati bucatile de peste cu sare si piper, apoi treceti-le peste faina.
Incingeti intr-o tigaie uleiul ramas si prajiti pestele la foc potrivit cate 2-3 minute pe fiecare parte, dupa care scoateti-l pe o farfurie.
Spalati rosiile, curatati-le si taiati-le in doua, apoi jumatatile obtinute taiati-le in feliute.
Puneti intr-un vas de sticla termorezistenta 1/3 din cantitatea de ceapa calita si peste aceasta puneti pasta de tomate si 2 rosii taiate in feliute.
Peste stratul de ceapa calita si rosii puneti bucatile de peste prajit si acoperiti-le cu ceapa si rosiile ramase.
Puneti in vas si foile de dafin si piperul boabe, potriviti de sare si puneti vsul la cuptor pentru 35-40 de minute.
Serviti plachia de crap calda, presarata cu patrunjel tocat.
Plachie de crap la cuptor
Pofta buna!
poate iti place si:
Plachie cu vin
Pofta buna!
Incoming search terms:
- plachie de crap la cuptor