Plachie de crap cu smantana si kaizer
PrinteazaPlachie de crap cu smantana si kaizer din: ardei graşi, roşii, ceapă, kaizer afumat, untură, boia dulce, sare, piper alb, supă, file de crap, suc de lămâie, smântână, patrunjel.
Ingrediente:
- 1 kg ardei graşi asortaţi
- 700 g roşii
- 150 g ceapă
- 50 g kaizer afumat
- 2 linguri untură
- 1 linguriţă boia dulce
- sare, piper alb
- 400 ml supă
- 400 g file de crap
- 2 linguri suc de lămâie
- 100 g smântână
- pătrunjel
Mod de preparare:
Ardeii graşi se taie jumătăţi, se curăţă de seminţe şi de pieliţele albe.
Se crestează roşiile, se opăresc şi se trec prin jet de apă rece; se decojesc apoi şivse taie felii. Ceapa se curăţă şi se taie. Se taie cuburi kaizerul.
Untura se încinge într-o cratiţă mare. Se prăjeşte înăuntru kaizerul. Se adaugă ceapa şi se căleşte. Se pudrează cu boia.
Se adaugă bucăţile de ardei gras şi de roşii. Se sărează şi se piperează. Totul se lasă să se înăbuşe timp de cca 3 min. la foc puternic.
Se toarnă supa şi totul se lasă să se înăbuşe la foc moale 30 min.
Se spală crapul şi se taie bucăţi potrivite. Se stropeşte cu suc de lămâie, se sărează şi se piperează.
Bucăţile de peşte se adaugă la compoziţia de legume şi se lasă să fiarbă înăbuşit înăuntru, timp de cca 5 min. la foc slab.
Se înglobează smântână, apoi sare, piper şi boia, după gust. Se ornează cu pătrunjel.
Plachia se serveşte cu garnitură de cartofi natur.
Plachie de crap cu smantana si kaizer
Pofta buna!
Foarte buna plachia asta