Plachie de crap cu smantana si kaizer

Printeaza

Plachie de crap cu smantana si kaizer din: ardei graşi, roşii, ceapă, kaizer afumat, untură, boia dulce, sare, piper alb, supă, file de crap, suc de lămâie, smântână, patrunjel.

Plachie_de_crap_cu_smantana_si_kaizer

Ingrediente:

  •  1 kg ardei graşi asortaţi
  • 700 g roşii
  • 150 g ceapă
  • 50 g kaizer afumat
  • 2 linguri untură
  •  1 linguriţă boia dulce
  • sare, piper alb
  •  400 ml supă
  • 400 g file de crap
  • 2 linguri suc de lămâie
  • 100 g smântână
  • pătrunjel

 

 

Mod de preparare:

Ardeii graşi se taie jumătăţi, se curăţă de seminţe şi de pieliţele albe.

Se crestează roşiile, se opăresc şi se trec prin jet de apă rece; se decojesc apoi şivse taie felii. Ceapa se curăţă şi se taie. Se taie cuburi kaizerul.

Untura se încinge într-o cratiţă mare. Se prăjeşte înăuntru kaizerul. Se adaugă ceapa şi se căleşte. Se pudrează cu boia.

Se adaugă bu­căţile de ardei gras şi de roşii. Se sărează şi se piperează. Totul se lasă să se înăbuşe timp de cca 3 min. la foc puternic.

Se toarnă supa şi to­tul se lasă să se înăbuşe la foc moale 30 min.

Se spală crapul şi se taie bucăţi potrivite. Se stropeşte cu suc de lămâie, se sărează şi se piperează.

Bucăţile de peşte se adaugă la compoziţia de legume şi se lasă să fiarbă înăbuşit înăun­tru, timp de cca 5 min. la foc slab.

Se înglobea­ză smântână, apoi sare, piper şi boia, după gust. Se ornează cu pătrunjel.

Plachia se serveşte cu garnitură de cartofi natur.

Plachie de crap cu smantana si kaizer

Plachie_de_crap_cu_smantana_si_kaizer

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Foarte buna plachia asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.