Plachie de crap cu smantana

Printeaza

Plachie de crap cu smantana din: ardei grasi, rosii, ceapa, kaizer afumat, untura, boia dulce, sare, piper alb, supa, fule de crap, suc de lamaie, smantana si patrunjel.

 

Ingrediente:

  • 1 kg ardei grasi asortati
  • 700 g rosii
  • 150 g ceapa
  • 50 g kaizer afumat
  • 2 linguri untura
  • 1 lingurita boia dulce
  • sare
  • piper alb
  • 400 ml supa
  • 400 g file de crap
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 100 g smantana
  • patrunjel

 

Mod de preparare:

Ardeii grasi se taie jumatati, se curata de seminte si de pielitele albe. Se cresteaza rosiile, se oparesc si se trec prin jet de apa rece; se decojesc apoi si se taie felii.

Ceapa se curata si se taie. Se taie cuburi kaizerul. Untura se incinge intr-o cratita mare. Se prajeste inauntru kaizerul.

Se adauga ceapa si se caleste.

Se pudreaza cu boia. Se adauga bucatile de ardei gras si de rosii. Se sareaza si se pipereaza.

Totul se lasa sa se inabuse timp de circa 3 minute, la foc puternic. Se toarna supa, se lasa sa fiarba, si totul se lasa sa se inabuse la foc moale 30 de minute.

Se spala crapul si se taie bucati. Se stropeste cu suc de lamaie, se sareaza si se pipereaza.

Bucatile de peste se adauga la compozitia de legume si se lasa sa fiarba inabusit inauntru timp de circa 5 minute la foc slab.

Se inglobeaza smantana, apoi sare, piper si boia, dupa gust. Se orneaza cu patrunjel.

Plachia se serveste cu garnitura de cartofi natur.

 

Plachie de crap cu smantana

Plachie_de_crap_cu_smantana

 

Pofta buna!

 

 

 

 

1 comentariu

  1. Ce bine arata plachia

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.