Plachie cu vin
PrinteazaPlachie cu vin din: peste, ceapa, rosii rascoapte, arde grasi, unt, ulei, ciuperci, usturoi, vin, smantana, sare, piper, boia dulce, patrunjel, cimbru.
- 2 kg peste
- 1 kg ceapa
- 1 kg rosii rascoapte
- 2-3 ardei grasi
- 50 g unt
- 50 ml ulei
- 400 g ciuperci
- 5-6 catei de usturoi
- 200 ml vin dulce
- 150 g smantana grasa
- sare
- piper
- boia dulce
- 1 legatura patrunjel verde
- cimbru uscat maruntit
Mod de preparare:
Cureţi peştele şi îl speli bine atât în interior, cât şi la exterior. Dacă peştii sunt mici, îi laşi întregi, dar le scoţi branhiile; dacă sunt mai mari, îi porţionezi şi le îndepărtezi capetele.
Cureţi şi speli legumele. Tai ceapa în solzişori, ardeii în cubuleţe, iar ciupercile în felioare subţiri.
Incingi într-o tigaie uleiul şi untul. Căleşti ceapa până când devine sticloasă, apoi adaugi ciupercile şi continui să le căleşti împreună, la foc mediu. Pui în tigaie peştele şi îl rumeneşti pe ambele părţi.
Stingi cu vinul, după care presari peştele cu sare şi piper.
Scoţi peştele şi legumele într-un vas termorezistent, în care adaugi roşiile mărunţite şi usturoiul curăţat şi zdrobit. Introduci vasul în cuptor, la foc mediu. Amesteci smântână cu verdeaţa tocată, cimbru şi boia după gust.
După 20 de minute, torni smântână peste peşte şi continui coacerea timp de 15 minute.
Pofta buna!