Plachie de cartofi
PrinteazaPlachie de cartofi din: cartofi, ceapa, faina, ulei, bulion, vin rosu, patrunjel.
- 1 kg cartofi
- 1 ceapa mare
- 1 lingura faina
- 3 linguri ulei
- 2 linguri bulion
- 100 ml vin rosu
- 1 legatura de patrunjel
Mod de preparare:
Ceapa se curăţă, se spală şi se toacă mărunt, apoi se înăbuşă în ulei cu puţină apă. Când devine transparentă, se adaugă făina şi se lasă, amestecând cu lingura de lemn, până capătă o culoare aurie. Se stinge cu apă rece şi se adaugă vinul şi bulionul.
Intre timp, se curăţă, se spală şi se taie în cubuleţe cartofii, apoi se adaugă în sosul care clocoteşte şi se lasă până se înmoaie suficient. Dacă sosul scade prea mult, se adaugă apă.
La sfârşit, se piperează, iar, când se ia de pe foc, se presară mărarul şi pătrunjelul, tocate.
Pofta buna!
Chiar ma intereseaza reteta asta