Plachie de crap cu morcovi

Printeaza

Plachie de crap cu morcovi

Ingrediente:

  • un kilogram crap
  • 4 cepe
  • 125 ml ulei
  • pastă de tomate
  • 100 ml vin alb
  • 4 căţei de usturoi
  • 500 g roşii
  • doi ardei graşi
  • o frunză de dafin
  • pătrunjel
  • cimbru
  • sare, piper
  • 4 morcovi
  • 500 g cartofi mici
  • boia dulce
  • o lămâie
  • 100 g unt

Preparare:

Peştele se curăţă, se eviscerează, se spală şi se porţionează. Se presară sare, piper şi se aşază într-o tavă. Peştele se curăţă, se eviscerează, se spală şi se porţionează.

Se presară sare, piper şi se aşază într-o tavă. Peste peştele din tavă împreună cu roşiile tăiate în felii şi o legătură de pătrunjel tocat.

Se introduce tava în cuptor şi se ţine circa 20-30 de minute. Morcovii se curăţă de coajă, se fierb şi se taie bastonaşe. Cartofii se curăţă de coajă, se fierb în apă cu sare, se scurg şi se amestecă bine cu untul tăiat cubuleţe.

Se adaugă o linguriţă de boia dulce, sarea şi piperul. Se servesc alături de plachia de peşte, presărate cu cimbru proaspăt tocat.

Plachie de crap cu morcovi

Plachie de crap cu morcovi.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Arata foarte bine aceasta plachie de crap. Imi place crapul, e foarte gustos.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.