Plachie de crap cu morcovi
PrinteazaIngrediente:
- un kilogram crap
- 4 cepe
- 125 ml ulei
- pastă de tomate
- 100 ml vin alb
- 4 căţei de usturoi
- 500 g roşii
- doi ardei graşi
- o frunză de dafin
- pătrunjel
- cimbru
- sare, piper
- 4 morcovi
- 500 g cartofi mici
- boia dulce
- o lămâie
- 100 g unt
Preparare:
Peştele se curăţă, se eviscerează, se spală şi se porţionează. Se presară sare, piper şi se aşază într-o tavă. Peştele se curăţă, se eviscerează, se spală şi se porţionează.
Se presară sare, piper şi se aşază într-o tavă. Peste peştele din tavă împreună cu roşiile tăiate în felii şi o legătură de pătrunjel tocat.
Se introduce tava în cuptor şi se ţine circa 20-30 de minute. Morcovii se curăţă de coajă, se fierb şi se taie bastonaşe. Cartofii se curăţă de coajă, se fierb în apă cu sare, se scurg şi se amestecă bine cu untul tăiat cubuleţe.
Se adaugă o linguriţă de boia dulce, sarea şi piperul. Se servesc alături de plachia de peşte, presărate cu cimbru proaspăt tocat.
Plachie de crap cu morcovi
Pofta buna!
Arata foarte bine aceasta plachie de crap. Imi place crapul, e foarte gustos.