Plachie de crap cu patrunjel
PrinteazaPlachie de crap cu patrunjel din: crap, vin, ceapa, foaie de dafin, rosii, ulei, sare, piper, patrunjel.
- 1 crap de aproximativ 1,5 kg
- 250 ml vin alb
- 1 kg ceapa
- 1 foaie dafn
- 700 g rosii
- 200 ml ulei
- sare
- piper
- 1 legatura patrunjel
Mod de preparare:
Crapul il cureti de solzi si de intestine, daca e cazul, il speli, il ungi cu putin ulei si il dai cu sare.
Torni ulei într-un vas mare şi îl pui pe foc. Adaugi ceapa şi o căleşti până devine sticloasă. Aşezi peste ea crapul întreg sau tăiat felii, piper, toci roşiile şi le pui pe lângă, şi peste peşte, foaia de dafin.
Potriveşti de sare dacă consideri că e cazul, apoi torni vinul. Dai tava la cuptorul încins aproximativ 25 de minute. Serveşti cu pătrunjel presărat din abundenţă.
Plachie de crap cu patrunjel
Pofta buna!