Plachie de crap cu verdeata

Printeaza

Plachie de crap cu verdeata

Ingrediente:Plachie de crap cu verdeata

  • 1,500 kg peşte
  • 7-8 cepe mari
  • l, 1/2 ceaşcă ulei
  • 3-4 roşii
  • 1 păhărel de vin
  • pătrunjel verde
  • piper
  • sare

Mod de preparare:

Curăţăm solzii, spălăm repede peştele ji îl crestăm după numărul bucăţilor. Frecăm cu puţină sare şi piper.

Tăiem ceapa în două, apoi în felii sub­ţiri şi o prăjim uşor în ulei. Punem roşiile tăiate, fără seminţe, curăţate de coajă. Adăugăm pătrunjel mult tocat şi piper pisat, amestecăm totul bine şi turnăm pu­ţin vin.

Punem ceapa prăjită într-o tavă (după mărimea peştelui) şi aşezăm deasupra bu­căţile de peşte, îndesîndu-le bine în cea­pă. Dăm la cuptor, la foc potrivit, avînd grijă să fie udat pe deasupra cu zeama mîncării.

Cînd peştele s-a copt şi ceapa este. bine scăzută, scoatem plachia şi aşezăm bucă­ţile de crap pe o farfurie lungă, peste ceapă, păstrînd forma peştelui.

Servim caldă sau rece.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.