Plachie de crap cu verdeata
PrinteazaPlachie de crap cu verdeata
- 1,500 kg peşte
- 7-8 cepe mari
- l, 1/2 ceaşcă ulei
- 3-4 roşii
- 1 păhărel de vin
- pătrunjel verde
- piper
- sare
Mod de preparare:
Curăţăm solzii, spălăm repede peştele ji îl crestăm după numărul bucăţilor. Frecăm cu puţină sare şi piper.
Tăiem ceapa în două, apoi în felii subţiri şi o prăjim uşor în ulei. Punem roşiile tăiate, fără seminţe, curăţate de coajă. Adăugăm pătrunjel mult tocat şi piper pisat, amestecăm totul bine şi turnăm puţin vin.
Punem ceapa prăjită într-o tavă (după mărimea peştelui) şi aşezăm deasupra bucăţile de peşte, îndesîndu-le bine în ceapă. Dăm la cuptor, la foc potrivit, avînd grijă să fie udat pe deasupra cu zeama mîncării.
Cînd peştele s-a copt şi ceapa este. bine scăzută, scoatem plachia şi aşezăm bucăţile de crap pe o farfurie lungă, peste ceapă, păstrînd forma peştelui.
Servim caldă sau rece.
Pofta buna!