Plachie de crap cu vin rosu

Printeaza

 

O reteta delicioasa de plachie de crap cu vin rosu, ulei, ceapa, vin rosu, bulion, faina, lamaie, foi de dafin si piper boabe.Plachie de crap cu vin rosu

Ingrediente:

  • 1 crap de 1 kg
  • 3 linguri ulei
  • 3 cepe mijlocii
  • 1 pahar vin roşu
  • 1 lingură bulion
  • 2 linguri de făină
  • 6 felii lămâie
  • 2 foi de dafin
  • 5 boabe piper
  • sare

 

Mod de preparare:

Cureţi peştele întâi la exterior şi apoi la inte­rior. îl speli şi-l tai. Presari cu sare peştele tăiat şi-l laşi să stea aşa, sărat, măcar 30 de minute. Intre timp, rumeneşti în ulei cepele tăiate solzişori. Stingi cu vinul roşu şi adaugi bulionul, lămâia, foile de dafin, piperul.

Ştergi bucăţile de peşte, le treci prin făină şi le rumeneşti uşor. într-o tavă, pui amestecul de ceapă şi celelalte ingrediente, deasupra bucăţile de peşte, şi torni uleiul strecurat în care ai pră­jit peştele. Dai la cuptor să fiarbă înăbuşit până scade. E o mâncare care se consumă rece şi cu lămâie ca să fie un pic acrişoară. O poţi prepara şi cu peştele neprăjit.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.