Plachie de crap cu vin
PrinteazaPlachie de crap cu vin din: crap, lei, ceapa, vin rosu, b ulion, lamaie, dafin, piper, sare.
- 1 crap de 1 kg
- 3 linguri ulei
- 3 cepe mijlocii
- 1 pahar vin roşu
- 1 lingură bulion
- 6 felii de lămâie
- 2 foi de dafin
- 5 boabe de piper
- sare
Mod de preparare:
Peştele curăţat şi spălat se sărează şi se prăjeşte în ulei. Se prăjesc în ulei cepele tăiate felii. Se sting cu vin roşu, la care se adaugă bulionul, lămâia, foile de dafin şi piperul.
Se pun atât peştele cât şi uleiul în care a fost prăjit, trecut printr-o sită. Se dă la cuptor să fiarbă înăbuşit, până scade cât trebuie. Se serveşte rece.
Plachia se poate pregăti şi cu peştele neprăjit.
Pofta buna!