Plachie de crap cu vin

Printeaza

Plachie de crap cu vin din: crap, lei, ceapa, vin rosu, b ulion, lamaie, dafin, piper, sare.

Ingrediente:Plachie de crap cu vin

  • 1 crap de 1 kg
  • 3 linguri ulei
  • 3 cepe mijlocii
  • 1 pahar vin roşu
  • 1 lingură bulion
  • 6 felii de lămâie
  • 2 foi de dafin
  • 5 boabe de piper
  • sare

Mod de preparare:

Peştele curăţat şi spălat se sărează şi se prăjeşte în ulei. Se prăjesc în ulei cepele tăiate felii. Se sting cu vin roşu, la care se adaugă bulionul, lămâia, foile de dafin şi piperul.

Se pun atât peştele cât şi uleiul în care a fost prăjit, trecut printr-o sită. Se dă la cuptor să fiarbă înăbu­şit, până scade cât trebuie. Se serveşte rece.

Plachia se poate pregăti şi cu peştele neprăjit.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.