Plachie de crap la cuptor

Printeaza

Plachie de crap la cuptor din: crap, ceapa, pasta de tomate, rosii, ulei, foi de dafin, piper boabe, patrunjel, sare.

Ingrediente:Plachie_de_crap_la_cuptor

  • 1 crap (circa 1 kg)
  • 5 cepe mari
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 5 rosii mari (sau 800 g rosii in bulion)
  • 50 ml ulei
  • 2-3 foi de dafin
  • 1 lingura piper boabe
  • 4-5 fire de patrunjel
  • sare

 

Mod de preparare:

Curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi ceapa, apoi căliţi-o în ulei. Curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi peştele în 4 bucăţi. Presăraţi bu­căţile de peşte cu sare şi piper, apoi treceţi-le prin făină. încingeţi într-o tigaie uleiul rămas şi prăjiţi peştele la foc potrivit câte 2-3 minute pe fiecare parte, după care scoateţi-l pe o farfurie.

Spălaţi roşiile, curăţaţi-le, tăiaţi-le în două, apoi jumătăţile obţinute tăiaţi-le în feliuţe. Puneţi într-un vas de sticlă termorezistentă 1 /3 din cantitatea de ceapă călită şi peste aceasta puneţi pasta de tomate şi 2 roşii tăiate în feliuţe.

Peste stratul de ceapă călită şi roşii puneţi bucăţile de peşte prăjit şi acoperiţi-le cu ceapa şi roşiile rămase. Puneţi în vas şi foile de dafin şi piperul boabe, potriviti de sare şi puneţi vasul la cuptor pentru 35-40 de minute. Serviţi plachia de crap caldă, presărată cu pătrunjel tocat.

Plachie de crap la cuptor

Plachie_de_crap_la_cuptor

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Mi-ai facut pofta de o plachie

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.