Plachie de crap la cuptor
PrinteazaPlachie de crap la cuptor din: crap, ceapa, pasta de tomate, rosii, ulei, foi de dafin, piper boabe, patrunjel, sare.
- 1 crap (circa 1 kg)
- 5 cepe mari
- 1 lingura pasta de tomate
- 5 rosii mari (sau 800 g rosii in bulion)
- 50 ml ulei
- 2-3 foi de dafin
- 1 lingura piper boabe
- 4-5 fire de patrunjel
- sare
Mod de preparare:
Curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi ceapa, apoi căliţi-o în ulei. Curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi peştele în 4 bucăţi. Presăraţi bucăţile de peşte cu sare şi piper, apoi treceţi-le prin făină. încingeţi într-o tigaie uleiul rămas şi prăjiţi peştele la foc potrivit câte 2-3 minute pe fiecare parte, după care scoateţi-l pe o farfurie.
Spălaţi roşiile, curăţaţi-le, tăiaţi-le în două, apoi jumătăţile obţinute tăiaţi-le în feliuţe. Puneţi într-un vas de sticlă termorezistentă 1 /3 din cantitatea de ceapă călită şi peste aceasta puneţi pasta de tomate şi 2 roşii tăiate în feliuţe.
Peste stratul de ceapă călită şi roşii puneţi bucăţile de peşte prăjit şi acoperiţi-le cu ceapa şi roşiile rămase. Puneţi în vas şi foile de dafin şi piperul boabe, potriviti de sare şi puneţi vasul la cuptor pentru 35-40 de minute. Serviţi plachia de crap caldă, presărată cu pătrunjel tocat.
Plachie de crap la cuptor
Pofta buna!
Mi-ai facut pofta de o plachie