Plachie de crap sau de orice peste

Printeaza

Curăţăm peştele de solzi, îl spălăm în mai multe ape, apoi îl des­facem şi îl sărăm, lăsându-1 să stea cam o jumătate de ceas; după aceea îl tăiem în felii şi le zvântăm într-un şervet; apoi le dăm prin faină şi le prăjim rumen, pe ambele părţi în untdelemn fierbinte.

După ce am prăjit peştele mai adăugăm untdelemnului în care l-am prăjit, alt untdelemn, în care prăjim 3-4 cepe mari în felii tăiate; după ce s-a prăjit ceapa rumen, adăugăm în ea un pahar de vin, bulion de pătlăgele roşii, 10 boabe piper, două foi de dafin, câteva felii de lămâie, subţiri tăiate, precum şi peştele; apoi date în cuptor, să scadă potrivit, şi servit rece.

Plachie de crap sau de orice peste

 

 

 

 

 

 

Poftă bună!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.