Plachie de crap sau de orice peste
PrinteazaCurăţăm peştele de solzi, îl spălăm în mai multe ape, apoi îl desfacem şi îl sărăm, lăsându-1 să stea cam o jumătate de ceas; după aceea îl tăiem în felii şi le zvântăm într-un şervet; apoi le dăm prin faină şi le prăjim rumen, pe ambele părţi în untdelemn fierbinte.
După ce am prăjit peştele mai adăugăm untdelemnului în care l-am prăjit, alt untdelemn, în care prăjim 3-4 cepe mari în felii tăiate; după ce s-a prăjit ceapa rumen, adăugăm în ea un pahar de vin, bulion de pătlăgele roşii, 10 boabe piper, două foi de dafin, câteva felii de lămâie, subţiri tăiate, precum şi peştele; apoi date în cuptor, să scadă potrivit, şi servit rece.
Poftă bună!